Manifesto nro 2 - pitkästi-

𝗣𝗲𝗹𝗶𝗮̈ 𝗲𝗶 𝗼𝗹𝗲 𝘃𝗶𝗲𝗹𝗮̈ 𝗺𝗲𝗻𝗲𝘁𝗲𝘁𝘁𝘆. 

𝗩𝗶𝗲𝗹𝗮̈ 𝗸𝗮𝗻𝗻𝗮𝘁𝘁𝗮𝗮 𝘆𝗿𝗶𝘁𝘁𝗮̈𝗮̈ 𝘁𝗲𝗵𝗱𝗮̈ 𝗷𝗼𝘁𝗮𝗶𝗻 𝗦𝘂𝗼𝗺𝗲𝗻 𝗽𝘂𝗼𝗹𝗲𝘀𝘁𝗮.

Nyt on luvassa jysäys, eikä jytky. Katsotaan ensin, että miksi? Me ollaan tultu tilanteeseen jossa meidän kotimaa on romahduksen partaalla. Great reset on käynnissä - siitä on selkeästi ja suorasti jopa ilmoitettu, WEF etunenässä - ja täällä ihmetellään, että kappas mitenkä toi Ukrainan sota on meillä syypää kaikkeen. 

No se ei ole totta. 

Tätä huonoa poliitiikkaa, etenkin ympäristöpolitiikkaa on tehty jo pitkään, sellaisella älyllisellä epärehellisyydellä tai sokeudella, että Stevie Wonderkin vaihtaa hautajaisvirsiin.



Tässä kohtaa haluan viitata Eija-Riitta Korholaan, jolla on kiistämätön ammattitaito ja poliittinen kokemus nimenomaan ympäristöasioiden suhteen. Eija-Riitan viimeisin kirjoitus Virheä Siirtymä 14.12.2022 osuu niin maaliin, että verkko repeää.

Vihreä ideologia on tällä hetkellä ihmistä, perhettä ja yhteiskuntaa vastaan ja hyödyttää vain hyvin pientä osaa, niitä pelureita, jotka pyörittävät spekulaatiotaloutta ja koittavat tuottaa arvotonta arvonnousua jokaisella kvartaalilla. Vihreä ideologia ei edes suojele ympäristöä, esimerkkinä tuulimyllyjen moninaiset ongelmat. Hiilidioksidihippa -joka raatelee yrittäjät, autoalan, tavalliset kuljettajat ja siirtää saasteet Kiinan ja kolmansien maiden harteille, on tapa ohjailla taloutta ja kansoja. Hiilidioksidi on kommunismin keppihevonen. 

𝙅𝙤𝙨 𝙞𝙙𝙚𝙤𝙡𝙤𝙜𝙞𝙖 𝙚𝙞 𝙤𝙡𝙚 𝙞𝙝𝙢𝙞𝙨𝙚𝙣 𝙥𝙪𝙤𝙡𝙚𝙡𝙡𝙖, 𝙢𝙞𝙠𝙖̈ 𝙖𝙧𝙫𝙤 𝙨𝙞𝙡𝙡𝙖̈ 𝙤𝙣?

Jos mun pitää päättää, saako Suomessa vähävarainen ruokaa sen kustannuksella, että vaikkapa auto päästäisikin 10 grammaa enemmän hiilidioksidia, ei valinta ole vaikea. Jos mun pitää päättää, saako Hursti apua ruokajonoonsa vai lähetetäänkö vastikkeetonta rahaa Afrikkaan, tulee pitempi korsi Hurstille sata kertaa sadasta. Huomaa paino sanalla vastikkeeton raha. Vastakkainasettelu ei ole, että apua muille tai ei apua muille, vaan; apua oikeasti, vai apua koska se näyttää hyvältä.

Tästä voisi puhua pitkään, mutta palaan asiaa: 𝗠𝗶𝗸𝘀𝗶 𝗼𝗻 𝘁𝘂𝗹𝗼𝘀𝘀𝗮 𝗷𝘆𝘀𝗮̈𝘆𝘀?

Siksi koska ihmisten sähkölaskut huitelevat järjettömissä lukemissa. Siksi koska kolme suomalaista maatilaa lopettaa joka päivä! Vuosina 20-21 puutarha- ja maatalousyrityksiä lopetti 2100 kpl!! Siksi koska huumeidenkäyttö on lähtenyt käsistä, siksi koska mielenalueen ongelmia on niin paljon, että niistä ei keritä hoitaa edes murto-osaa. Siksi koska perheet hajoaa ja kouluihin valuu yliopistoista ideologisesti värittynyttä oppimateriaalia. Siksi koska rakkaus ymmärretty kaikensallivaksi ilman rajoja tai seuraamuksia.



Tällä hetkellä moni eläkeläinen elää alle 10° lämmöissä, missä alkaa tulemaan asuintiloihin jo kondensio-ongelmiakin. Yrittäjät joutuvat lopettamaan koska sähkö maksaa liikaa. Hinnat ovat tuulesta temmattuja, ne eivät perustu mihinkään reaaliseen, vaan pörssispekulaatioon.

Nyt on jo nähtävillä, että valhe jää lopulta totuuden jalkoihin.

Nigel Farage jaksoi haastaa EU:n poliittisen sirkuksen, Floridan DeSantis on haastanut koronajärjettömyydet ja Faucin selittelyt ja muutos koronan totuuksista on jo tapahtunut. Korvauksia maksetaan ja puheita perutaan ja valheita korjataan. 

Ruotsissa ruotsidemokraatit sai huikean vaalivoiton. Unkari on pitänyt linjaansa ja pelasti maansa turvapaikkakriisiltä ja ihan oman kansan perheet on siellä kasvussa ja niitä tuetaan. Italian Giorgia Meloni on ääneen haastanut kaiken sen hutun, mikä ei tuo kenellekään lämpöä pattereihin tai ruokaa pöytään ja Italian veljet -puolue sai rökälevoiton vaaleissa. No tietysti puolue leimataan äärioikeistolaiseksi, koska sillä sanalla halutaan maalata tietty mielikuva. Oikeasti ei ole mitään vikaa siinä, että ajattelee kotimaata ja kansalaisten hyvinvointia - kaikki sielläkin ajetut asiat olivat täysin lain mukaisia, vaikka niitä mustamaalataan.  𝗢𝗺𝗮𝘁 𝗲𝗻𝘀𝗶𝗻 - 𝘀𝗶𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗺𝘂𝘂𝘁, 𝗺𝘂𝘁𝘁𝗮 𝘀𝗶𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗺𝘂𝘂𝘁, 𝗲𝗶𝗸𝘀 𝗻𝗶𝗶𝗻? 𝗦𝗶𝗶𝗻𝗮̈ 𝗼𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗹𝗮𝗶𝘀𝗷𝗮̈𝗿𝗸𝗲𝗮̈.

Mä en ole poliittisesti kokenut, enkä pidä sitä huonona juttuna. Politiikassa voi pärjätä valheella, pakoilulla, syyttelyllä ja juonittelulla. Se on hyvin yleistä. Mutta siellä voi pärjätä myös perehtymällä asioihin ja tekemällä sitä mikä on totta ja oikein.


Mä uskon, että politiikassa täytyy toimia niin, että perehtyy asioihin ja äänestää rukoillen.


Raamatussa on kerrottu mitä on ylhäältä eli siis Taivaasta tuleva viisaus. Jaakob, Jeesuksen velipuoli kirjoitti kirjeessään millaista se on: ”Mutta ylhäältä tuleva viisaus on ensiksikin puhdasta, sitten rauhaisaa, lempeää, taipuisaa, se on täynnä laupeutta ja hyviä hedelmiä. Se on tasapuolinen ja teeskentelemätön.”

 Sitä viisautta tarvitaan ja ilman sitä ei tule mitään, millä voisi olla kauaskantoisia hyviä vaikutuksia. Asioilla on kaksi laitaa: miltä ne näyttävät olevan ja mitä ne ovat ja nämä kaksi ei läheskään aina ole sama. Politiikassa mennään suurelti sen mukaan, miltä joku näyttää olevan. Ja siitä syntyvä hedelmä on hajultaankin usein Durianin luokkaa. Todellisesta viisaudesta ei tule koskaan huijattu olo tai sisäinen kysymys, että puhuttiinko mut nyt jotenkin asian ympäri.

Jos mä pääsen eduskuntaan, mä perehdyn asioihin niin hyvin kuin taidan ja samalla kysyn Taivaan Isältä viisautta toimia oikein, sitten äänestän sen mukaan. Ei siis mitään ailahtelevaa hurmostelua, vaan mallia Jeesuksen esimerkistä, Taivaan Isän ohjauksessa, rauha säilyttäen. 



𝗟𝗶𝘀𝗮̈𝗸𝘀𝗶 𝗸𝗮𝗻𝘀𝗮𝗻𝗲𝗱𝘂𝘀𝘁𝗮𝗷𝗮𝗻 𝗽𝗶𝘁𝗮̈𝗮̈ 𝗸𝗲𝘀𝗸𝗶𝘁𝘁𝘆𝗮̈ 𝗸𝗮𝗻𝘀𝗮𝗻 𝗲𝗱𝘂𝘀𝘁𝗮𝗺𝗶𝘀𝗲𝗲𝗻. Jos asioihin perehtyy, se vie jo kaiken ajan. Oikeasti - ihan oikeasti - muiden järjestöjen, konsernien, jne hallituksiin ei pitäisi liietä aikaa. Eikö se kansanedustajan palkka sitäpaitsi jo ole riittävä korvaus menetetystä ajasta, mun mielestä siinä on sylkykuppihyvitystäkin melko annos?


Mä tulen edustamaan eduskunnassa, en ainoastaan niitä jotka mua äänestää, vaan kaikkia suomalaisia. Niitäkin, jotka vihaa tai parjaa mua. Mä haluan ajatella niidenkin parasta, sillä ei ole väliä mitä musta ajatellaan. Mä haluan pitää köyhien, orpojen ja leskien - siis nykykielessä niiden puolia, jotka eivät pysty pitämään itse puoliaan. 



Mä rakastan kaikkia lähimmäisiä ja silti voin olla heidän kanssaan eri mieltä. Rakkaus ei tarkoita samanmielisyyttä. Se tarkoittaa, että haluaa toisen parasta, näki toinen sitä tai ei. Aattelepa vaikka kotona lasten kasvatusta. Annetaanko lasten tehdä sitä mikä on kivaa vai sitä mikä on heille parasta? Pitää olla sopivassa suhteessa kivaa ja sopivassa suhteessa terveet rajat.

Entäs puoluepolitiikka? 

Oon seurakunta-asioissa jo pitkään puhunut siitä, että joko olis aika kaataa seurakuntien raja-aidat ja lopettaa kiistely siitä kenellä on oikea oppi, kunhan meillä on yhteistä Jeesus Jumalan poika ja Raamattu Jumalan Sana?

Samoin ihmettelen puolueita. Asiat ja käsitteet taistelee, mutta ihmiset on arvokkaita kaikesta huolimatta. Sisällissodastakaan ei ole kuin juuri ja juuri sata vuotta. Joko me opittais olemaan toistemme puolella ja puhaltamaan yhteen hiileen? Vaikka eri suunnista? Kunhan meillä on yhteistä, että Suomessa voi olla ja elää turvallisesti, kasvattaa perhettä, yrittää ja pärjätä ja jos ei pärjääkään niin sitten on joku ottamassa koppia.

Mä haluan oikeasti tsempata muidenkin puolueiden jäseniä. On useampi puolue, joka näkee asioita Suomelle ja suomalaisille haitallisten ideologioiden läpi ja sitten on puolueita jotka ovat tulleet punavihersokeiksi. Vasemmistolainen ideologia ei ole oikeasti koskaan ollut kansalaisen puolella. Se on illusorista harvainvaltaa ja ateistista diktatuuria, kun se kypsyy täyteen mätään hedelmäänsä. 

Silti punavihersokeitakaan en ajattele vihamiehinä. Uskon, että usealla on halu saada aikaan hyvää ja ajaa hyviä asioita, sen mukaan kuin he näkevät. Se vaan ei tee niitä päätöksiä ja teitä oikeiksi tai hyviksi, mutta ei se tee aikeita välttämättä pahoiksikaan. Ainakin täytyy ensin saada selville motiivi. Esimerkiksi jos henkilö uskoo, että Suomelle on parasta kuulua EU-liittovaltioon, hän saattaa jopa ajatella, että Suomen velkakahle EU:hun nopeuttaa liittovaltiokehitystä ja olisi täten Suomen etu.


Mä voin sulle kertoa. 𝗦𝗲 𝗺𝗶𝗸𝗮̈ 𝗼𝗻 𝗘𝗨:𝗹𝗹𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮𝘀𝘁𝗮 𝗘𝗜 𝗼𝗹𝗲 𝗦𝘂𝗼𝗺𝗲𝗹𝗹𝗲 𝗽𝗮𝗿𝗮𝘀𝘁𝗮. Maiden välinen yhteistyö ja kauppayhteistyö on järkevä juttu, mutta silti jokaisella tulisi olla omat rajansa ja itsenäisyytensä. Nykypäivänä meillä voisi olla yhteinen kaupankäyntivaluutta vaikka jopa  kryptovaluuttana ja sen takana voisi silti olla mailla omat valuuttansa. Se avaisi mahdollisuudet devalvaatioille ja revalvaatioille tilanteiden vaatiessa. Nykypäivän tietokoneissa tai kännyköissä ei lopu tehot kurssimuutoksia laskiessa.

Meillä on make it or brake it hetki! Nälänhätä on mahdollinen näkymä, omavaraisuus on hukattu, iso osa yrityksistä ajettu konkkaan, ulkomaille tai on konsernien valloittamia. Kohta et omista mitään, tai liiku vapaasti ja sun käsketään olemaan onnellinen. Kohta saat vapautta sitä vastaan, minkä verran suostut olemaan kahleissa.


Nyt on se aika kun pitää tehdä jotain. Suuri hiljainen enemmistö ei voi antaa äänekkäämmän vähemmistön ajaa Titaniccia uudestaan karille, vaikka kuinka toisinajattelijoita mustamaalattaisiin. Toisinajattelijoiden mustamalaaus ei edusta sananvapautta tai ylipäätään kuulu vapaan kansalaisyhteiskunnan perusperiaatteisiin. 

Saksan hirmutapahtumistakaan ei ole sataa vuotta, sielläkin hiljainen enemmistö pelkäsi ja katsoi sivusta. Sitäkin tässä ajattelin ja mietin, että me ei voida olla sellaisia. Meidän täytyy pitää ääntä. Meidän täytyy tehdä jotain. 

Vielä voidaan kääntää suunta, mutta ei kivuitta. Nyt pitää jo tehdä kipeitä ratkaisuja, vaikka se maksaisi kannatuksen. 𝗦𝘂𝗼𝗺𝗶 𝘁𝗮𝗿𝘃𝗶𝘁𝘀𝗲𝗲 𝘁𝗮𝗹𝗸𝗼𝗶𝘀𝗶𝗶𝗻 𝗽𝗼𝗿𝘂𝗸𝗸𝗮𝗮, 𝗷𝗼𝘁𝗸𝗮 𝗲𝗶𝘃𝗮̈𝘁 𝗼𝗹𝗲 𝘀𝗶𝗲𝗹𝗹𝗮̈ 𝘀𝗲𝘂𝗿𝗮𝗮𝘃𝗮𝗮 𝘃𝗮𝗮𝗹𝗶𝗸𝗮𝘂𝘁𝘁𝗮 𝘃𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻, 𝘃𝗮𝗮𝗻 𝗦𝘂𝗼𝗺𝗲𝗮 𝗷𝗮 𝘀𝘂𝗼𝗺𝗮𝗹𝗮𝗶𝘀𝗶𝗮 𝘃𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻, 𝗺𝗮𝗸𝘀𝗼𝗶 𝗺𝗶𝘁𝗮̈ 𝗺𝗮𝗸𝘀𝗼𝗶.

 

Minä ilmoittaudun siihen riviin. Maksoi mitä maksoi (ja tämä ei tarkoita vaalikassaa, siihen mulla ei ole panostaa) Aattelin vetää spraykumimaalilla Transitin ja Audin kylkiin numeron niin isolla kun mahtuu. Eikös se aja asiansa ja sen saa vielä poiskin? Mä haluan tehdä sen mikä on totta ja mikä on oikein, maksoi mitä maksoi. Jeesuksen nimessä.

Ville Turkkinen

Eduskuntavaaliehdokas

Kristillisdemokraatit, Häme





Katso myös: Miten päädyin kristillisdemokraatteihin

#KD Häme, #Kristillisdemokraatit, #Eduskuntavaalit2023

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.