Uskonnollisuus oli jo aivan alussa Saatanan juoni

 Uskonnollisuus oli jo aivan alussa Saatanan juoni




Saatana yrittää aina vääristää mitä Jumala on sanonut.
Jumala sanoi Aatamille (Adam, joka tulee sanasta adamah, joka tarkoittaa maata, multaa) että syö vapaasti kaikista paratiisin puista paitsi hyvän ja pahantiedosta älä syö, koska silloin tulee kuolema.
No sitten mennään vähän eteenpäin ja Eeva (alkukielellä oikeasti Aatami nimesi miehettäreksi, sillä hänet oli miehestä otettu) kävi dialogia kärmeksen kanssa, jonka muodon langennut Lucifer oli ottanut. Saatanalla oli siis pääsy maapallolle. Kenties hän oli jo sinne syösty. Tästä ajoituksesta ollaan montaa mieltä, mutta näyttäisi siltä.
Saatana laittoi rankan valheen ja kyseenalaistamisen: "Onko Jumala todella sanonut, että älkää syökö mistään paratiisin puusta?" No eihän asia mennyt sinnepäinkään.
Eeva vastasi, että kyllä me saadaan, mutta keskellä puutarhaa olevan hyvän ja pahan tiedon puusta ei saa syödä, eikä siihen saa edes koskea. No ei asia mennyt sekään sinnepäinkään.
Mistä Eeva sai tietonsa? Oliko se hänen omaa hätävarjelun liioittelua, vai oliko Aatami välittänyt Jumalan hänelle alunperin ilmoittaman kiellon myöskin vähän liioiteltuna? Halusiko hän ominpäin varjella Eevaa ylimääräisesti, mutta todellisuudessa loi kompastuslangan. Jos hyvän ja pahantiedon puu olisi ollut koskettavissa, ehkä houkutus ei olisi ollut ylivoimainen? Kuka tietää?
Sitten Saatana jatkaa toisella törkeällä osatotuudella. Ette suinkaan kuole, vaan teidän silmät avautuu ja teistä tulee Jumalan kaltaisia, niin että tiedätte hyvän ja pahan.
Siinäkin on osatotuutta. Toki ihmisen viattomuus katosi ja tuli ymmärrys hyvästä ja pahasta, mutta ihminen omassa ymmärryksessään ilman yhteyttä Jumalan viisauteen vain luulee tietävänsä toisten asioista Jumalan veroisesti. Se on nähtävissä kaikkialla, luullaan että tiedetään naapureiden asioista parin kolahduksen perusteella tai juorun perusteella. Siitä on lähtöisin epäluulot, epäluottamukset, sodat, valheet, ihmissuhdekiemurat.
Uskonnollisuus löytyy myös orjallisesta sääntöjen noudattamisesta ja niiden ehdottomuudesta. Se ehdottomuus nähtiin jo saatanan avauspuheenvuorossa Eevalle. Se oli kuin valheen shakkia, missä tietyillä taktiikoilla koitettiin saada Jumala näyttämään ankaralta, ehdottomalta ja että Hän salaa jotain.
Lankeamisen seurauksena astui voimaan kaksi kuolemaa. Toinen oli välitön hengellinen kuolema. Suora yhteys Isään katosi ja myös fyysinen kuolema tuli kuvioihin. Tästä syystä Aatami ja Eeva karkotettiin paratiisista, sillä jos he langenneessa tilassa olisivat syöneet elämän puusta, olisivat he eläneet siinä tilassa ikuisesti. Siinä tilassa pahuus olisi kumuloitunut eksponentiaalisesti niin heissä kun jälkeläisissä. Se olisi ollut ihmisille välitön ikuinen kadotustuomio. Kaikki hyvä olisi tärveltynyt vielä aivan toisella levelillä, kuin mitä nyt näemme. Ja nytkin on tosi huono.
Sääntöjen noudattaminen ei pelasta. Jeesus pelastaa ja avasi uudelleen yhteyden Isään. Hän on Tie Isän luo. Jeesus voitti kuoleman monella tasolla: voitti kuoleman omalta kohdaltaan ja lunasti omansa kuoleman jälkeiseltä kadotukselta ja myös palautti Häneen uskovat hengellisestä kuolleesta tilasta takaisin elämään. Silloin tapahtuu se sananpaikka, että rakkaus Jumalaan on sitä, että pidämme Hänen käskynsä ja Hänen käskynsä eivät ole raskaat.
Tapahtuu sydämen muutos. Uudet mielihalut, uusi tulee vanhan tilalle, ihminen ei enää tunne vetoa syntiin, vaan tulee aito halu olla yhteydessä Jumalaan ja siitä rakkaussuhteen syntymisestä seuraa halu valita Jumalan mielenmukaisia asioita. Jos sitten sössii ja kun sössii, niin on tieto, että Isä ei aja takaa, vaan Jeesus kuittasi jo kompastukset olivatpa ne mitä tahansa - olettaen, että haluamme kääntyä niistä pois, eikä jatkaa niiden tekemistä. Kykyä ei mitata, tahtoa kyllä.
E.W. Bullinger kirjoitin:
"Syntiinlankeemuskertomus opettaa meille, että Saatanan toimialue on uskonnollisuudessa, ei rikollisuudessa tai epämoraalisuudessa. Sen aseina eivät ole synnit, jotka nousevat ihmisen turmeltuneisuudesta, vaan epäusko, joka kumpuaa ihmisen sydämestä. Meidän ei pidä etsiä Saatanan työtä uutisista ja professoreiden pöytien takaa. Siellä missä väitellään Jumalan Sanasta, näemme taistelua, jota käy "vanha käärme, joka on paholainen ja Saatana".
Käytin kuvitukseen tekoälyä. Sen opetteluun meni muutama tunti ja useita kuvia ja kuvankäsittelyohjelmalla sain sitten mieleisen lopullisen tuloksen aikaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.