Suomen sydän on rikki.

 


Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi. 

Suomen sydän on rikki, parane pian Jeesuksen nimessä.

Suomessa meillä on vain yksi sana ja merkitys rakkaudelle ja sekin on kokenut valtavan inflaation, kun nykyään rakastetaan jo ranskanperunoita ja joulukoristeita.

Rakkaudelle on tosiasiallisesti neljä termiä ja ne ovat: Agapé, storge, filia ja eros. Täydellinen rakkaus voi tulla kristillisessä avioliitossa ja se on maailman ja yhteiskunnan peruspilari. Sen puuttuessa tai rapautuessa yhteiskunta rapautuu. Se ei ole rikki ainoastaan Suomessa, vaan koko maailmassa.

Eros

Maailmassa suurimman ja vääristyneen roolin on saanut rakkauden eros osa, eroottinen rakkaus, joka kuuluu aviomiehen ja -vaimon välille koheesiovoimaksi avioliittoon ja kahden henkilön turvallisen ja syvän tuntemisen ja yhteenkuuluvuuden välineeksi ja nautinnoksi. Se miksi tämä rakkaudenlaji on niin korostunut, johtuu muiden rakkauden osien puuttumisesta tai vääristymästä. Ilman storgea, filiaa ja agapéa eros vääristyy pahan kerran sillä se ei voi olla dominantissa asemassa. Se ei voi määritellä ihmistä niinkuin se nyt tekee. Eros ilman muita rakkauden lajeja on niin voimakkaasti serotonisessa ja dopaminergisessä kehon neurobiologiassa kiinni, että se ei pysy kontrollissa.

Filia

Filia -rakkaus on veljellistä rakkautta, rakkautta hyvää ystävää kohtaan, lojaaliutta ja avuntoa hyvinä ja huonoina päivinä, toisen puolustamista ja hyvää ystävyyttä, huumoria, hersyviä ja iloisia hetkiä ja hetkiä kun voidaan itkeä luottamuksella toisen olkapäätä vasten. Filia -rakkaus kuuluu myös terveeseen aviosuhteeseen. Se myös puuttuu monesta avioliitosta. Se on elintärkeää kumppanuudelle. Kun tätä on, avioliitto ei ole vain kämppäkaveruutta ja yhteisten velvotteiden kantamista hampaat irvessä toivoen parempaa huomista.

Storge

Storge -rakkautta voi parhaiten kuvailla äidinrakkaudella. Se on lähimpänä epäitsekästä ja kaiken kestävää Jumalan agapé-rakkautta. Storge-rakkaus lohduttaa, hoivaa, kannustaa ja hyväksyy. Avioliitossa on usein myötä- ja vastamäkiä ja terveessä avioliitossa, jossa Jumala on mukana ja puolisoiden sydämet ovat toisilleen auki, eivätkä panssaroituna itsesuojeluasemiin, voivat puolisot todella kulkea toistensa rinnalla kun toisella on vaikeaa ja olla lohtuna ilman, että puoliso jää toiselle jotain velkaa tämän kestämisestä vaikeana hetkenä. Storge on myös hyvin tärkeää perheessä lapsen kehitykselle. Storgen kokemisen puuttuessa, etsii henkilö sitä usein haparoiden vääriltä alueilta useinmiten päätyen etsimään sitä eroksesta, koska oikeaa referenssipistettä ei ole.

Agapé

Sitten on Jumalan rakkaus agapé, vastarakkautta odottamaton rakkaus, joka kaiken kärsii, kaiken kestää, kaiken uskoo ja kaiken luottaa. Tätä rakkauden lajia ei ole olemassa ilman yhteyttä Jumalaan, sitä ei voi välittää, ennenkuin sen on saanut kokea ja ennenkuin sitä on ylipäätään kyennyt ottamaan vastaan. Se on Jumalan työ, sydämen halu ja teko. Hän rakastaa meitä kaiken aikaa ja haluaa vuodattaa rakkauttaan meihin niin, että se pysyy. Se on pitkä prosessi.

Jos osaat kuvitella kaltoinkohdellun katukoiran, joka haukkuu hysteerisesti ja yrittää purra kaikkea lähestyvää, se on usein meidän tilamme suhteessa Jumalan rakkauteen. Emme tunnista sitä, emmekä osaa ottaa sitä heti avosylin vastaan. Yksi tekijöistä miksi se on niin vaikeaa on storge -rakkauden kokemisen puute. Äidinrakkauden (ja myös isän antama storge -rakkauden lapselleen) on tarkoitus luoda ihmiseen pohja johon Jumala voi vuodattaa rakkauttaan. Usein tämä ei onnistu, mutta Jumala voi käyttää tässä ketä tahansa kenessä rakkauden kaksoiskäsky on tullut todeksi: rakasta Jumalaa ja lähimmäistä niinkuin itseäsi - siis henkilöä joka on kyennyt ottamaan vastaan Isän Jumalan agapé -rakkautta niin, että se pysyy ja että jää muillekin annettavaksi.

Agapé -rakkaus murtaa ikijäisen sydämenkin ja muuttaa maailmaa. Agapé tuli meille nähtäväksi, kun Jeesus tuli näyttämään Isän sydämen ja kuoli niiden puolesta, jotka halusivat hänet murhata - ja murhasivatkin. Agapéssa yhdistyy kaikki muut rakkauden lajit ja se täydellistää rakkauden. Agapén voi kokea vain Jumalalata ja sen vastaanottamisen mahdollisti Jeesus. Ne jotka ovat Jeesuksen omia, heissä on Jumalan Pyhä Henki ja Jumala asuu heissä Pyhän Hengen kautta. Se täysin yliluonnollinen ja vallankumouksellinen asia. Tämän maailman valta ei siihen pysty, koska agapé.

Koko maailma on nääntymässä etsiessään agapé rakkautta kaikista kivenkoloistakin, ismeistä, patsaista, joogasta, mindfulnessista, saatanasta, rahasta, seksistä, huumeista, maineesta ja vallasta. Rakkaus on rikki.

Kaikki yhdessä

Kaikkien neljän rakkauden lajin yhdistyessä kristillisessä avioliitossa, voi maailmalle välittyä Jumalan rakkautta, ihmisten kautta Isältä Jumalalta. Sitä mitä Hän aina halusi ja koko ajan liikuttumiseen asti haluaa meille kaikille antaa, jotta voisimme tervehtyä ja Jumalan rakkaus voisi ottaa maailmassa hallintavallan. Sitä vastaan ei kykene mikään muu voima maassa, eikä taivaissa.

Suomi tarvitsee kokonaista rakkautta, sellaista joka tekee ehjäksi ja ehjäksi tullut ei voi mitään muutakuin tehdä samaa. Se on rakkauden vallankumous - ei se mistä 60-luvulla puhuttiin. Sekin oli janoisten huutoa rakkauden erämaassa.

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi, Isä rakastaa sinua ja haluaa antaa sinulle kaikkensa. Hän vetää sinua Jeesuksen puoleen, jotta voisit tulla ehjäksi. Jotta voisit rakastaa jälleen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?