Isä on mielistynyt luomakuntaan

Profeetta Jesaja profetoi noin 740 vuotta ennen Jeesuksen syntymää näin:
”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu. Hänen harteillaan on herruus, ja hänen nimensä on Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.”
‭‭Jesaja‬ ‭9‬:‭5‬ ‭FINRK‬‬"
Aivan mieletön tarkkuus, jota ei mitenkään selitä sattumalla. Tuo ylläoleva jae pitää sisällään niin paljon Jumalan atribuutteja ja pelastussuunnitelmaa, että päätä huimaa. Lisäksi huomatkaa, että Jeesus sanoi tulleensa näyttämään meille Isän ja Jesaja profetoi syntyneestä lapsesta, että Hänen nimensä on Iankaikkinen Isä! Ihmeellinen neuvonantaja taas on usein liitetty Pyhän Hengen persoonaan ja Rauhanruhtinas Jeesuksen persoonaan.
Hyvää myöhästynyttä Jeesuksen syntymäpäivää ja Jumalan siunausta kaikille! (en käytä pakanallista keskitalven juhlan jule-sanaa tässä kohtaa, sillä sen konnotaatiot ovat niin kaukana Jeesuksesta ja haluan ohjata ajatukset aivan ytimeen.) Jumalan mieltymys ihmiskuntaan ja rauhantahto julistettiin kedolla noin 2000 vuotta sitten kun ympärillä oli lukematon määrä Taivaallista sotajoukkoa. Saattoi olla melkoinen näky.
Suurin lahja on kun Jumala itse tuli lihaksi, inkarnoitui. Syntyi avuttomaksi rääpäleeksi, tuli riippuvaiseksi äidin ja isän huolenpidosta ja eli 30 vuotta kuuliaisena poikana, opetteli puusepän ammatin isänsä johdolla. Veikkaan muuten, että Jeesus teki erinomaisia puutöitä, niin että Joosefillakin oli huuli pyöreänä, että miten se poika ottaa noin nopeasti koppia.
Ootko tullut miettineeksi, että Jumala itse on henki, ilman ruumista ja että Jeesuksessa Jumala itse tuli lihaksi ja sai lopulta kirkastetun ruumiin ja se on pysyvästi hänen olotilansa, esikoisena kaikista? Jeesus ei palaa enää henkimuotoon, vaan Hän on esikoisena sellainen, mitä hänen omistaankin tulee, kirkastetussa ruumiissa.
Kiitos Isä, että lähetit Jeesuksen. Kiitos Jeesus, että suostuit tulemaan tänne lunastamaan meidät takaisin Isän lapsiksi, Kiitos Isä, että tulit itse asumaan meissä Jeessuksen kanssa Pyhän Henkesi kautta.
Tiedätkö ystäväni, että tässä sotien, perversioiden, riippuvuuksien, rikkinäisyyksien, hyväksikäytön, fasadien, valheen ja ennenkaikkea orpouden maailmassa ei ole mitään muuta toivoa kuin Yeshua, Jumalan voideltu, joka paluttaa meidät Isän sydäntä vasten, "to the bosom of the Father". Sieltä käsin voimme alkaa elämään vapaudessa ja Isän hellässä huolenpidossa ja kasvatuksessa sellaisessa yhteydessä, jossa synti on käsitelty pois kuviosta.
Hyvää myöhästynyttä Jeesuksen syntymäpäivää. Koko taivaallinen sotajoukko ilmoitti kedolla, että ””Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maan päällä rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.””
‭‭Luukas‬ ‭2‬:‭14‬ ‭FINRK‬‬
Englanniksi asia on käännetty vielä paremmmin: “Glory to God in the highest, and on earth peace among those with whom he is pleased!””
‭‭Luke‬ ‭2‬:‭14‬ ‭ESV‬‬
Isä on mielistynyt luomakuntaansa. Hän tuli ilmoittamaan hyvän tahtonsa ja Isyytensä ja väänsi sen oikein rautalangasta, sillä ennen Jeesusta suurimmalla osalla ei ollut Jumalasta ilmestystä isänä, eikä ole suurimmalla osalla vieläkään, mutta asiat on vireillä. Sinulla on Hyvä Isä, Häntä ei tarvitse pelätä, Häneen ei tarvise pettyä. Hän tuli hakemaan sinut kotiin. Sinulla on perhe.
Ole siis rohkealla mielellä. Isän sydän on avoinna sinun tuskallesi, ongelmillesi ja saat sieltä kaiken mitä olisit tarvinnut ja kaivannut. Tästä tulee vielä hyvä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.