Uskovaiset vihaavat ja ovat tekopyhiä(?)


Jos et hyväksy kaikkea mitä transideologia edustaa ja ajaa läpi, vihaat heitä ja autapa vielä jos olet vielä uskova, niin missä on sinun lähimmäisenrakkautesi? Siinä kohtaa transmyönteiset ihmiset tuntevat Raamattuakin yhtäkkiä - ainakin paremmin kuin sinä. Miten se on sinulta pois jos joku haluaakin olla naisen sijasta mies tai vice versa?  Miksi sinua kiinnostaa mitä toisen jalkovälissä on? Mitä se sinua liikuttaa mitä toiset tekevät makuuhuoneessaan. Taidat olla salaa pervo tai ainakin homo, kehtaatkin kutsua itseäsi kristityksi. Sinun takiasi transihmiset suorittavat itsemurhia.

Kuulostaako tutulta? Tuossa yleisimmät kommentit mitä tulee aiheen tiimoilta vastaan.

Kertokaa mulle, missä kohtaa erimielisyydestä on tullut vihaa? Vainko samanmieliset voivat olla samassa tilassa tai kommentoida jotain asiaa? 

Raamatun hermeneutiikassa (ja nimenomaan eksegetiikassa) pyritään löytämään alkuperäisen kirjoittajan alkuperäinen tarkoitus. Tämä on tuikitarpeellinen lähtökohta kaikkeen kanssakäyntiin; koittaa nähdä mitä alkuperäinen kirjoittaja ja puhuja sisällöllään tarkoitaa, ei sitä miten sen itse omista lähtökohdistaan, haavoistaan ja traumoistaan tulkitsee. 

Kuvitellaan, että Ville ja Pekka rakentaa taloa. Ville on ollut päivän poissa ja Pekka on rehkinut hiki hatussa yksin ylitöihin asti työmaalla, sitten Ville soittaa Pekalle, että "Muista sitten, että et ole yksin tässä hommassa." Ja Pekka lukee sen työmaalta tullessa nälkäisenä ja liikenneruuhkassa ja vaimo on juuri soittanut puhelun, että muksuilla on oksennustauti ja äyskinyt tuskaansa Pekalle, voi Pekka ymmärtää Villen lauseen joko niin, että Ville koittaa lohduttaa Pekkaa tai siten, että Ville koittaa torua Pekkaa, ettei Pekka saa ottaa kaikkea kunniaa tehdystä työstä itselleen. 

Mikä on keskustelukumppanisi intentio? Haluaako hän hyvää vai pahaa? Jos hän loukkaa sinua, tiesikö hän loukanneensa? Jos sinä loukkaannut, vaikka hän ei tarkoittanut loukata, ja syyllinen täytyy etsiä, kumpi on syyllinen? Jos oli suorastaan ilmeistä, että loukkaamistarkoitusta ei ollut ja loukkaannuit, olisiko aika tutkia, onko omassa sielussa sellaisia kipukohtia, niinkuin voi olla fyysisestikin tulehtuneessa haavassa, sitähän ei tarvi kuin hipaista niin sattu paljon ja tulee huuto. Sitä kipeää kohtaa ei tohdi edes silittää.

Haavan täytyy ensin saada parantua, ennenkuin voi edes lohdulla silittää. Oletko nähnyt videoita joissa villipetokin saattaa tulla pyytämään ihmiseltä apua esimerkiksi tassuun tarttuneeseen terävään esineeseen tai vastaavaan. Auttaminen sattuu, mutta peto ei pure, koska tietää mitä tapahtuu.

On siis tärkeää ensin nähdä, mihin sattuu ja miksi sattuu. Jos jokin asia aiheuttaa suhteettoman suuren reaktion, se on hyvä vihje tutkia, onko kaikki kunnossa - vähän niinkun kaatumisen jälkeen kuuluu hetki tunnustella, että menikö mikään rikki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.