Ascension day = Taivaaseenastumisen päivä, 40. päivä




Tiesitkö, että ylösnousemuksensa jälkeen Jeesus oli opetuslasten keskuudessa vielä tuon ajan ja selitti rautalangasta vääntäen, että joko te jätkät nyt tajuatte, mitä tässä tapahtui?
Jos ne olis jätetty sen pelkän tiedon varaan, että Jeesus nousi kuolleista ne olis ollu edelleen enemmän tai vähemmän kuutamolla, koska Taivasten Valtakunnan sanoma lähimmäisen rakastamisesta, puhtaasta sydämestä ja palvelevasta johtajuudesta oli niin tajunnanräjäyttävä, että se oli kertakaikkiaan niin kaukana silloisesta ajatusmallista.
Jeesus siis opetti ja ilmestyi yli 500 ihmiselle ja opetuslapsilleen toistakymmentä kertaa. Kolmen ja puolen vuoden aikana opetetut asiat ja palaset alkoivat loksahdella paikalleen.
Mutta.
Eivät opetuslapset vieläkään olleet valmiita. Piti vielä odottaa kymmenen päivää, että tuli Pyhän Hengen vuodatuksen päivä ja se mullistus, että Jeesus tuli itse Henkensä kautta opetuslapsiin. Ilman tuota, on mahdoton tehdä mitään muitakuin inhimillistä avustustyötä, filantropiaa, kivoja juttuja ja julkisuuskuvan kiillottelua, oli se tiedostettua tai alitajuista.
Helatorstai -sana taas on jälleen sumea svetisismi, josta ei voi saada mitään ymmärrystä, mistä on kyse. Helig eli pyhä -sana tai muinaisnorjan helga (omistaa jollekin) - sana on vääntäytynyt hela -sanaksi ja sitten siihen kylkeen on vielä arkisesti laitettu torstai. Pyhä torstai; sekään ei vielä kertoisi että mistä on kyse. Ehdotankin, että tuo sana pyyhitään koko Suomen kielen historiasta ja kaikki helatorstai -sanaa sisältävät kirjat poltetaan roviolla ja internettiin tehdään tuhoava tietokantahaku, niin huonosti taas tämä väännös istuu aiheeseen. Hyi.
Ja loppuun hyvät uutiset. Hän, Voittaja, Jeesus Kristus Jumalan poika on astunut taivaaseen Isän oikealle puolelle ja on luvannut kaiken aikaa rukoilla siellä meidän puolesta. Tässä on upea asia: Me Jeesuksen omat saadaan olla Voittajan puolella, mutta kaikenlisäksi Voittaja on meidän puolellamme. Hän osoitti vielä Luojan rakkautta ollessaan meidän puolellamme silloinkin kun me emme olleet - tai jos sinä et ole - hänen puolellaan. Käsi on ojennettuna, täällä maan päällä suoraan sivuille, ranteista nauloilla lävistettynä tai nyt Taivaasta kohti sinua, olitpa miten syvässä rotkossa tahansa. Tartu!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.