Pelko


Raamatussa on "sattumalta" 365 kertaa sanottu älä pelkää moninaisissa asiayhteyksissä. Se kattaa kaiken.

Lisäksi Johannes vanhalla iällään kirjeessään selventää, että "Täydellinen rakkaus karkoittaa kaiken pelon". 

Pelko liittyy rangaistuksen pelkoon, mutta kun avautuu, että kaikki rangaistus on jo sälytetty Jeesuksen päälle, ei ole enää rangaistusta, ei vaikka Jumalan lapsi mokaisikin, niin Herra ojentaa käden ja sanoo, että oho kappas, kompastuit, nouse ylös niin jatketaan matkaa. Älä jää siihen makaamaan, otetaan uusiks. Ens kerralla menee jo paremmin. Sinä olet Minun, minä rakastan sinua, me kuljetaan yhdessä.

Älä siis pelkää, äläkä jää kompastuneena maahan makaamaan, kun ei tarvi. Näin joskus sieluni silmin ilmestyksen tästä aiheesta, missä lapsi kompastui hiekkaisella asvalttipihalla. Se lapsi edusti uskovaa. Jeesus tuli siihen ojentaen kättä ja sanoi, että nouse ylös jatketaan matkaa. Lapsi makasi mahallaan ja itki "muttakun mää kaaduin". Ei se mitään, nouse vaan ylös, jatketaan matkaa, sanoi Jeesus. Lapsi edelleen itki, "muttakun mää kaaduin". Ei se mitään, älä jää siihen makaamaan, jatketaan matkaa...

Hyvin kuvaavaa. Joskus jos ei ole mitään muuta rangaistusta, me haluttais rangaista itseämme. Älä tee sitä. Sillä et tee palvelusta muutakuin pimeydelle. Jeesus on kutsunut meitä kasvamaan Hänen kaltaisekseen, rakkaudessa, hyväksynnässä ja turvassa, ilman pelkoa rangaistuksesta. Ilman mitään muutakaan pelkoa. Kaikki pelko pakenee Jeesusta.

Jeesus on Herra! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Näkymät vuoteen 2024

Kristitty ja masturbaatio?

Suomen sydän on rikki.